به گزارش تابناک خراسان شمالی به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بجنورد با توجه به شروع فصل گرما که زمان تکثیر و فعالیت کنههای ناقل بیماری است، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریم کنگو، که یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، افزایش مییابد. لذا رعایت نکات اقدامات بهداشتی ذیل بویژه توسط افراد مرتبط با لاشه (گوشت) ضروری میباشد.
1- اجتناب از کشتار غیرمجاز دام.
2- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از مراکز مجاز عرضه و توجه به مهر دامپزشکی و لیبل الصاقی برروی لاشه.
3- رعایت نظافت و بهداشت فردی.
4- خودداری از جداسازی و له کردن کنههای موجود در روی بدن دام با دست
5- رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام یا لاشه دام از قبیل استفاده از دستکش، لباس کار، عینک، ماسک و چکمه.
6- خرد نمودن و قطعه بندی گوشت با دستکش.
7- درصورت استفاده از گوشت قربانی، بایستی آن را حداقل بمدت 24 ساعت در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری و از مصرف گوشت و آلایش خوراکی بلافاصله پس از ذبح خودداری نمود.