به گزارش تابناک
یزد،دکتر حسن اکبری متخصص طب سنتی گفت: جوش یا آکنه یک ضایعه پوستی است که آبسه
یا عفونت محدود پوستی ایجاد میکند که معمولاً سر آن سفید و چرکی است و
اطراف آن قرمز و ملتهب است و اغلب همراه با درد است و شامل جوش ساده،
عفونی، کورک، جوش سر سیاه، جوش سرسفید و جوش سرسرخ میباشند.
وی
افزود: مهمترین عامل داخلی و عمومی قدرت سامانه ایمنی بدن برای بروز جوشها
میباشد، چون عامل میکروبی جوش (پروپیونی باکتر) جزو میکروبهای معمولی
ساکن در پوست است و فقط در زمینه آماده بودن محیط داخلی و موضعی بدن قادر
به رشد و تکثیر و ایجاد آکنه یا جوش خواهد بود.
این متخصص طب سنتی
در خصوص علتهای دیگر جوش تصریح کرد: هرآنچه سیستم ایمنی و سلولهای آن
را کاهش دهد مانند تغذیه با تعادل انرژی پایین که میتواند قدرت سلولهای
ایمنی را در کنترل رشد و تکثیر میکروب پروپیونی باکتر کاهش دهد، در دسته
عوامل داخلی و عمومی فرعی جوش زدن قرار گیرند. همچنین علت دیگر جوش، علایم و
بیماریهای معمول همراه مثل یبوست و خشکی پوست روی دستها میباشد.
دکتر
اکبری بیان کرد: هر جوش یک منبع التهاب برای بدن است و در التهابها همه
سیستم ایمنی سلولی درگیر میشوند و واسطههای ایمنی زیادی آزاد میشوند که
هر کدام به نحوی در تحریک تعادل و تقویت این سیستم نقش دارند. لذا میتوان
گفت که هر یک جوش میتواند یک مانور سیستم ایمنی تلقی شود و موجب تعادل و
تقویت این سامانه بسیار مهم در بدن گردد و جلوی بروز بسیاری از بیماریهای
با واسطه اختلال سیستم ایمنی مثل ام اس و لوپوس و انواع حساسیتها را
بگیرد.
وی افزود: بنابراین هدف ما از بین بردن کامل فرآیند جوش زدن نیست بلکه کنترل شدن بیماری و عوارض آن میباشد.
دکتر
اکبری در پایان خاطرنشان کرد: رفتار و عادات تغذیهای بسیار مهم بوده و
ریشه و اساس اصلاح سیستم ایمنی و عملکرد سلولهای آن و اصلاح عملکرد
سلولهای کبدی و سلولهای غدد لبابه پوست میباشد. ضمناً خرما و بسیاری از
گرمیها ممکن است در کوتاه مدت به علت عوامل تحریک موضعی تعداد جوشها را
زیاد کنند. اما در درازمدت با تقویت سلولهای سیستم ایمنی و تنظیم آنها
جلوی رشد میکروب پروپیونی باکتر را میگیرند و اساس جوش زدن را حل میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان