عضو انجمن تغذیه ایران و مشاور تغذیه و رژیمدرمانی گفت پرخوری و با ولع خوردن غذا پس از ماه مبارک رمضان، علاوه بر مخاطراتی که برای دستگاه گوارش خواهد داست، سبب افزایش اسید اوریک و کلسترول در بدن فرد خواهد شد.
به گزارش تابناک سیستان و بلوچستان، مرتضی سعیدی با بیان اینکه خوردن سه وعده غذایی (صبحانه/ ناهار/ شام) از عادات فرهنگی ایرانیان است اظهار داشت استفاده از وعدههای غذایی کوچک، سبک و سهلالهضم شانس جذب کامل مواد مغذی در سیستم گوارش را افزایش داده و از فرسایش سیستم هضم و جذب بدن اجتناب میکند. به همین منظور توصیه میشود به منظور داشتن الگوی تغذیه سالم از میزان و حجم مصرفی وعدههای غذایی کاسته و تعداد میانوعدهها افزایش یابد.
این مشاور تغذیه به خبرنگار تابناک سیستان و بلوچستان گفت زمانی که 5 و حتی 6 بار در روز وعده غذایی با حجم و مقدار کم و سبک دریافت میشود، شانس جذب کامل مواد مغذی در سیستم گوارش افزایش مییابد.
وی افزود در مورد میانوعدهها بهتر است از میانوعدههای سبک و مغذی از جمله میوهجات و سبزیجات تازه که منابع غذایی غنی از فیبر، ویتامین و املاح معدنی هستند در جهت حفظ و ارتقای سلامتی استفاده نمود.
مرتضی سعیدی در ادامه، رژیم غذایی زیر را به عنوان رژیم غذایی عمومی مناسب برای بعد از ماه مبارک رمضان توصیه نمود.
به طور کلی در طی روز باید از 5 گروه اصلی مواد غذایی یعنی غلات و نان، میوهجات، سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات و تخممرغ استفاده نمود.
از روغنها فقط مایع و به مقدار کم استفاده شود. توصیه میشود از روغنهای مغذی و سالمتر مثل روغن زیتون، روغن کنجد و روغن هسته انگور استفاده شود.
روزانه 4-2 عدد میوه متوسط مصرف شود. بهتر است میوهها متنوع و در طی روز استفاده شوند.
روزانه 3-2 لیوان از سبزیجات برگی (مانند کاهو/ کلم و سبزیجات خرد شده) و 2-1 عدد سبزیجات دیگر مانند گوجه، خیار و هویج استفاده شود.
هفتهای حداقل 2 وعده ماهی در برنامه غذایی خود بگنجانید و به جای افراط در خوردن گوشت قرمز، از گوشت سفید (مرغ/ ماهی/ ماکیان) استفاده نمایید. همچنین بهترین روش طبخ تخم مرغ "آبپز" است.
روزانه 8-6 لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از کمآبی بدن، کاهش خستگی، دفع سموم بدن و حتی فررآیند سوخت و ساز بدن (متابولیسم) ضروری است.
از غداهای سرخ شده کمتر استفاده شود. بهترین روش طبخ مواد غذایی برای حفظ ارزش غذایی آن، آبپز یا بخارپز است.
سرعت غذاخوردن را کنترل کنید. سعی کنید تا غذا را به آهستگی بجوید و موقع صرف غذا، فقط به غذاخوردن تمرکز کنید.
از افراط درمصرف تنقلات مثل ساندویچها، فست فودها، چیپس، پفک، شیرینی و شکلات پرهیز کنید.
روزانه 30 دقیقه ورزش و نرمش منظم انجام دهید. به منظور جلوگیری از افزایش وزن بدن پس از ماه مبارک رمضان، بهتر است از روز عید فطر، ورزشهای هوازی را به مدت 30 دقیقه حتی در منزل انجام دهید.