نوای آلودگی صدا را کسی نمی شنود

یکی ازمعضلات مدیریت شهری دربخش حفاظت محیط زیست آلودگی صدا است. اگرچه صدا دارای اثرات نامطلوب جسمی و روحی و اجتماعی است و درخصوص پیشگیری و کنترل آن اتفاق نظر وجود دارد اما به طور اجنتناب ناپذیری در محیط زیست و محیط کار تولید و منتشر می شود.
کد خبر: ۳۰۶۰۷
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷ 04 May 2015
یکی ازمعضلات مدیریت شهری دربخش حفاظت محیط زیست آلودگی صدا است. اگرچه صدا دارای اثرات نامطلوب جسمی و روحی و اجتماعی است و درخصوص پیشگیری و کنترل آن اتفاق نظر وجود دارد اما به طور اجنتناب ناپذیری در محیط زیست و محیط کار تولید و منتشر می شود.

 به گزارش تابناک همدان؛  درکشورهای توسعه یافته صنعتی هنوز هم یکی از معضلات عمده مدیریت زیست محیطی شهری را موضوع آلودگی صدا تشکیل می دهد. علاوه بر مخاطراتی که برای مواجهه با صدا برشمرده اند، وجود آلودگی صوتی در محیط دلیل اتلاف انرژی توسط منابع مختلف شهری و صنعتی است و ازدیدگاه بهینه سازی مصرف انرژی نیز باید این موضوع مد نظر قرار گیرد.

 عوامل و منابعی که آلودگی صوتی در سطح شهرها ایجاد می کند مختلف بوده اما همه از دو نوع متحرک و یا ثابتند.

 منابع متحرکی از جمله حمل و نقل عمومی، خودروهای سواری، موتورسیکلت ها، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی، حمل ونقل زمینی از یک سو و منابع ثابتی مانند نیروگاه ها، پالایشگاه ها، کارخانه ها، کارگاه ها، فرودگاه ها، پایانه های حمل و نقل ، توقفگا ه های دائمی وسایل حمل و نقل عمومی، تعمیرگاه های وسایل نقلیه موتوری، بندرها، ژنراتورها و موتورهای تولید برق از طرف دیگر موجب ایجاد آلودگی های صوتی در شهرها شده است.

 به گفته سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان ایجاد هر گونه مزاحمت و صدای غیرقابل تحملی که بالاتر از استاندارد دسی بل و یا همان شدت صوت باشد آلودگی صوتی نامیده می شود و به طور معمول برخی واحدهای صنعتی و کارگاهی موجب ایجاد آلودگی صوتی در محیط می شوند.

 اگر واحدی در کنار منطقه های مسکونی باشد، در صورت ایجاد آلودگی صوتی زمینه شکایت همسایگان فراهم می شود که در این صورت مجموعه محیط زیست اقدامات لازم را برای برخورد با واحد مورد نظر انجام می دهد اما میزان و شدت صدای تولید شده باید مطابق با واحد شدت دسی بل باشد.

 برخی واحدها صوت هایی ایجاد می کنند که به نظر سایر افراد آلودگی صوتی محسوب می شود، در حالی که مجموعه محیط زیست با حضور در منطقه شدت صدای تولید شده را توسط دستگاه های تخصصی می سنجد و اگر بالاتر از حد استاندارد نباشد آلودگی نمی داند.

 به گفته این مسئول استاندارد آلودگی صوتی در شب و روز متفاوت است چرا که شهروندان در طول شب در حال استراحت بوده و شدت صداهای تولیدی نباید بالاتر از حد استاندارد شامگاه باشد.

 مجموعه محیط زیست تنها در شرایطی می تواند در مقابل ایجاد آلودگی های صوتی برخورد کند که منشا صدای تولید شده از واحد تولیدی و یا کارگاه باشد.

 گاهی آلودگی های صوتی را وسایل نقلیه ایجاد می کنند که اکثر آنها توسط جوانان اتفاق می افتد و این آلودگی ها می تواند با نصب انواع بوق ها بر روی وسیله نقلیه و یا به یکباره گاز دادن به موتورسیکلت باشد که در این شرایط مجموعه راهنمایی و رانندگی ورود می یابد و برخوردهای لازم نیز صورت می پذیرد.

 شهروندان اولین و تاثیر گذارترین متولیان برای کاهش آلودگی صوتی در سطح شهرها هستند چرا که در واحدهای تولیدی و کارگاه ها همان مردم حضور دارند و خانواده های آنها نیز در همان شهرستان یا استان در حال استراحت هستند که آلودگی های صوتی عواقبی را برای سلامتی آنها به دنبال دارد.

 مردم بهترین منبع برای فرهنگ سازی در کاهش آلودگی صوتی و رعایت حقوق شهروندی هستند و جوانی که با وسیله نقلیه موجبات آلودگی صوتی را ایجاد می کند باید بداند اطرافیانش از جمله خانواده او در همین شهر زندگی می کنند که شاید با ایجاد این آلودگی دچار مشکلات جسمانی شوند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار