به گزارش خبرگزاری تابناک به نقل از ایسنا،دکتر ابراهیم شکیبا ، با بیان اینکه تب کریمه کنگو بیماری ویروسی است، گفت: این ویروس از طریق کنه و یا از طریق تماس با دام و خوردن گوشت آلوده منتقل میشود.
شکیبا افزود: تماس با گوشت آلوده، خون آبه و امحا و احشاء و سایر اجزای دام و یا خوردن آنها بویژه زمانی که نیم پخته باشند، میتواند موجب انتقال ویروس شود.
وی اظهار کرد: همچنین کنه میتواند یکی از ناقلین این بیماری به انسان باشد، همانطور که ویروس این بیماری از طریق کنه به دام منتقل میشود.
شکیبا تصریح کرد: با ورود ویروس به بدن علائمی مشابه سرماخوردگی همراه با تب از جمله حالت تهوع، سردرد، عرق کردن و کوفتگی بدن بروز پیدا میکند.
وی افزود: بعد از مدتی بیماری وارد مرحله اصلی شده و پلاکت خون کاهش مییابد و پس از آن فرد دچار خونریزی شده و از مجاری مختلف بدن از جمله بینی خون خارج میشود و عمده خونریزیها بصورت زیرپوستی است و در صورت عدم درمان، احتمال مرگ وجود دارد.
شکیبا با بیان اینکه میزان مرگ و میر این بیماری 30 درصد است، گفت: خطرناک شدن این بیماری بسته به تشخیص به موقع و درمان به موقع دارد و افراد باید با بروز نشانههای بیماری هرچه سریعتر برای درمان اقدام کنند.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: توصیه اول این است که افراد حتی المقدور از دست زدن به کنه و دام خودداری کرده و حتما از لوازم ایمنی مانند دستکش و ماسک و عینک استفاده کنند.
وی افزود: برای مصرف گوشت نیز توصیه میشود افراد حتما گوشت تازه را به مدت 24 ساعت در درمای صفر تا چهار درجه یخچال نگه داشته و سپس مصرف کنند، زیرا در این شرایط عمده ویروس های داخل گوشت از بین میرود.