میزان مرگ و میر ناشی از سرطان نیز همزمان از ۸٫۲ میلیون نفر به ۱۳ میلیون افزایش خواهد یافت. متاسفانه بیشتر آمار مرگ و میر متعلق به کشورهای فقیر و متوسط است. طبق گزارش GLOBOCAN سالانه در ایران ۸۵,۰۰۰ نفر مبتلا به سرطان تشخیص داده می شوند و انتظار می رود این آمار به ۱۵۶,۰۰۰ تا سال ۲۰۳۰ برسد!

به غیر از سرطان پوست غیر ملانومی، بالاترین میزان بروز سرطان در ایران سرطان معده، پروستات، مثانه، و سرطان روده بزرگ درمردان است و سرطان پستان، روده بزرگ و سرطان معده در زنان بیشترین آمار را دارد.

احتمال زنده ماندن بیماران در بازه ۵ ساله در سرطان های پستان و روده بزرگ به ترتین ۷۱ و ۴۱ درصد است و این رقم در ایالات متحده به ۸۹ و ۶۵ درصد می رسد.

هزینه سرطان در جهان ۱,۱۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۰ بوده که این یعنی بیش از ۲ درصد از درآمد تولید ناخالص داخلی و در این میان ایران یک سوم هزینه سرطان در جهان را به خود اختصاص داده است!

علت اصلی سرطان در ایران

سه علت اصلی سرطان در ایران افزایش امید به زندگی، سبک زندگی نادرست مانند رژیم غذایی نامناسب و عدم ورزش کردن و همچنین محیط زیست است.

در ۴ دهه گذشته امید به زندگی در ایرانیان از ۵۸٫۳ سال به ۷۳٫۸ سال رسیده است و این در حالی است که امید به زندگی در جهان ۷۰٫۸ سال است. بیش از ۱۱ درصد از ایرانیان سیگاری هستند و تقریبا ۹۰ درصد مردم ایران مقادیر کافی از میوه های تازه و فیبر مورد نیاز بدن در روز را دریافت نمی کنند. همچنین بیش از ۴۲ درصد مردم ایران حتی کمترین تحرک بدنی را ندارند!

بیش از ۴۲ درصد مردم ایران حتی کمترین تحرک بدنی را ندارند

آلودگی هوا یک موضوع بسیار مهم در ایران نسبت به سایر کشورها در دنیا است. سرانه مصرف انرژی سالانه ۲۸۸۳٫۴ کیلوگرم انرژی (نفت) در ایران است و این در حالی است که سرانه جهانی ۱۸۹۷٫۹ کیلوگرم است! تولید و انتشار دی اکسید کربن در هوا در ایران ۷٫۸ تن در سال است و این رقم در جهان فقط ۴٫۹ تن می باشد.

efd4e49f-0601-4804-a7d5-497eacad6373 علت اصلی سرطان در ایران چیست؟ بررسی دقیق آمار تکان دهنده سرطان در ایران %d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%aa%d9%86%db%8c%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa%db%8c

در نهایت این که در هر متر مکعب از هوا در شهرهای با جمعیت بالاتر از صد هزار نفر ۱۱۵٫۴ میکروگرم ذرات معلق وجود دارد در حالی که متوسط این غلظت در جهان ۶۱٫۴ میکروگرم است!استراتژی برای بهبود وضعیت

علاوه بر تلاش برای افزایش نرخ بقا را از طریق تشخیص زود هنگام، سه استراتژی در جریان در ایران به منظور بهبود مراقبت از بیماران سرطانی و وضعیت وجود دارد: افزایش منابع انسانی، توسعه استانداردها و سیاست های ملی برای تشخیص و درمان بهتر، و بهبود زیرساخت های فیزیکی و تکنولوژیکی مراکز سرطان .