به گزارش تابناک گیلان، قربانعلی محمدپور، تالاب بین المللی انزلی را یکی از تالاب‌های مهم و ارزشمند کشور واقع در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر عنوان کرد و گفت: بر اساس تحقیقات تایید شده، اهمیت هر هکتار تالاب به لحاظ ارزش اقتصادی‌، اجتماعی و گردشگری 10 برابر یک هکتار زمین کشاورزی است.
کد خبر: ۱۷۴۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹ 03 February 2016
روحانی: با مطالعه برخی نشریات می‌توان فهمید که فردا چه کسی دستگیر می‌شود

تابناک: مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ورود فاضلاب‌های پنج بیمارستان بزرگ گیلان به رودخانه‌ها و در نهایت تالاب انزلی خبرداد.

به گزارش تابناک گیلان، قربانعلی محمدپور، تالاب بین المللی انزلی را یکی از تالاب‌های مهم و ارزشمند کشور واقع در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر عنوان کرد و گفت: بر اساس تحقیقات تایید شده، اهمیت هر هکتار تالاب به لحاظ ارزش اقتصادی‌، اجتماعی و گردشگری 10 برابر یک هکتار زمین کشاورزی است.

وی به ورود انواع فاضلاب‌ها، رسوبات ورودی از رودخانه‌ها‌، فقدان آبخیزداری مناسب‌، برداشت بی رویه جنگل در بالا دست و تصرفات اراضی تالابی به عنوان تهدیدات متوجه تالاب اشاره ‌و تاکید کرد: واجب است که برای حفظ تالاب برنامه مدونی داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان مسائل دیگر مانند برداشت بی رویه آب، کاهش تراز آبی 1.2 درصدی خزر و در نتیجه کاهش آب و خشک شدن تالاب و ورود گیاهان مهاجم غیربومی همچون آزولا و سنبل آبی را از دیگر مشکلات مبتلابه تالاب انزلی عنوان کرد و ادامه داد: برای مدیریت تالاب‌، طرح‌های خوبی تعریف شده که از آن جمله می‌توان به احیاء مجدد حوزه آبخیز تالاب با احداث تله‌های رسوبگیر اشاره کرد.

وی ایجاد تالاب مصنوعی برای پایش طبیعی رسوبات و فلزات سنگین را از اقدامات آغاز شده از چند ماه پیش برشمرد.

به گفته محمدپور، برداشت رسوبات در وسعت 15 هکتار نیز از چند ماه گذشته در منطقه سلکه آغاز شده و نی‌زدایی به وسعت 25 هکتار در حال انجام است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان احیاء آبراهه‌های دارای شرایط اضطراری برای کمک به آمد و شد افراد محلی و معیشت مردم منطقه و گردشگری را نوید داد.

وی با ابراز تاسف از ورود فاضلاب‌های پنج بیمارستان بزرگ گیلان به رودخانه‌ها و در نهایت تالاب انزلی، افزود: ساخت تصفیه خانه پساب‌های این بیمارستان‌ها در برنامه کار احیای تالاب قرار دارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان به محل دفع زباله سراوان و ورود شیرابه تولیدی بعنوان یکی از آلاینده های مهم تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: عملیات بهینه سازی محل دفع زباله را شروع شده و سال آینده برنامه‌ای جهت احداث تصفیه خانه شیرابه این زباله‌ها اجرا می‌شود.

وی احداث سازه‌هایی تحت عنوان تله‌های زباله گیر را از دیگر برنامه‌های در دست اقدام اداره کل محیط زیست در راستای کمک به احیاء تالاب عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تاکید کرد: عزم جدی برای برخورد با تصرفات اراضی حاشیه تالاب وجود دارد و کمیته تخصصی به این منظور شکل گرفته است.

وی با اشاره به این که مناطق تصرف شده عمدتا در حوزه جنوبی تالاب و بخش کوچکی در شمال تالاب قرار دارد، متذکر شد: این کمیته مناطق تصرف شده را شناسایی و رفع تصرف خواهد کرد.

محمد پور تصریح کرد: تالاب انزلی با مساحت 20 هزار کیلومتر مربع از مراکز مهم زمستان گذرانی پرندگان مهاجر، زیستگاه و محل تخم ریزی گونه‌های مختلف آبزیان خزر، مهارکننده سیلاب‌ها‌، تفرجگاه طبیعی زیبای گردشگران و تامین‌کننده پروتئین ساکنان حاشیه آن است.



‌ریشه‌کنی سنبل آبی در تالاب بین المللی انزلی به 15 سال پاکسازی مداوم نیاز است.

قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، با اشاره به پاکسازی 320هکتار از وسعت تالاب انزلی که از سنبل آبی پوشانده بود، گفت: برای ریشه‌کن کردن سنبل آبی در تالاب بین المللی انزلی به 15 سال پاکسازی مداوم نیاز است.

وی با بیان اینکه برای احیای تالاب بین المللی انزلی تاکنون رسوب 15 هکتار و نیزارها 10 هکتار جمع آوری شده است،اضافه کرد: گفت:سال آینده هم رسوب 10 هکتار و نیزارها 10 هکتار این تالاب جمع آوری می شود.

مدیرکل محیط زیست گیلان سنبل آبی گیاه بومی کشورهای آمریکای جنوبی بویژه اکوادر و برزیل است و این ‌گیاه مهاجم حدود 4 سال پیش از طریق مسافرانی که به این منطقه رفته بودند، وارد ایران و گیلان شده و به دلیل نگهداری دراستخرهای خانگی تکثیر و نادانسته راهی تالاب بین المللی انزلی شد.

محمدپور خاطرنشان کرد: سنبل آبی به دلیل ترشح سم توکسین و غیرقابل مصرف بودن برای آبزیان ازجلبک آزولا خطرناکتر است و می‌تواند برای تالاب ناتوان انزلی که عمق آن به یک متر کاهش یافته است، بحران ایجاد کند.

وی تصریح کرد: این گیاه قدرت تکثیر زیادی دارد و به دلیل داشتن بادکش روی آب شناور می‌ماند و مانع رسیدن اکسیژن به آبزیان تالاب می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، کارشناس حفاظت محیط زیست گیلان نیز معتقدند بهترین روش مقابله با این گیاه مهاجم سنبل آبی جمع آوری آن از سطح تالاب بین‌المللی انزلی است.

‌تالاب بین‌المللی بندر‌انزلی 18 هزار هکتار وسعت دارد‌. این تالاب چند سالی است به دلیل ورود انواع فاضلاب و پساب‌های شهری‌، صنعتی و کشاورزی در خطر نابودی قرار دارد.

تالاب بین‌المللی انزلی سالانه پذیرای هزاران پرنده مهاجر است.

این تالاب یکی از قطب‌های گردشگری ایران و گیلان است و سالانه هزاران گردشگر از آن دیدن می‌کنند.


منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار